Áprilisban Hétköznapi Hősök születtek a Margitszigeten

Vivicitta_VB

Ugyan a Hősök Tere roadshow már január óta zajlik, de most áprilisban rúgta be igazán az ajtót. Ezekben a hetekben országszerte több helyen van lehetőség részt venni valamelyik versenyen, és ezáltal 50 %-os kedvezményhez jutni az atlétikai világbajnokságra szóló jegyek és bérletek vásárlásakor.

Április a Hétköznapi Hősök hónapja! Az év negyedik hónapjában összesen 10 versenyt és 1 egyéni kihívást van lehetőség teljesíteni a félárú vb-belépőkhöz. Ezek közül a két legnagyobbat a fővárosban rendezték. A hónap az április 2-i NN City Runnal indult, az elmúlt hétvégén pedig több mint 20 ezer futó próbálta ki magát a kétnapos Telekom Vivicittá valamelyik távján.

A szombati rövidebb távok és városi séták után vasárnap a 10 és 21,1 kilométeré volt a főszerep. A reggeli félmaratonit Weibl Anissa (1:25:03) és Thomas Percy (1:11:28), a klasszikus Vivicittá-t pedig Ohn Kinga (36:07) és Tóth Tamás (31:57) nyerte. Közben a tavaszias idő már-már nyáriasba fordult, így Budapest belvárosa legszebb arcát mutatta minden indulónak.

A Margitszigeten számos aktivitással készültünk minden érdeklődőnek. Helyből távolugrás, sebességmérés, gátfutás, célba dobás – mind-mind olyan ügyességi feladatok, amikkel bárki játékosan kipróbálhatta az atlétikát. A két nap során végig kígyózó sorok álltak, fiatalok és idősek is kíváncsiak voltak a sportok királynőjére, nyerőkerekünk megpörgetésével pedig értékes ajándékok is üthették a markukat. A Vivicittá célba érkezői egy-egy futás fáradalmait pedig nyugágyainkban pihenhették ki, miközben az eredményüket tartalmazó e-mailjükben az 50 %-os kedvezményre jogosító igazolókódjukat is megkapták. A vb-standját vasárnap egy különleges vendég, a maratonfutás magyar csúcstartója, Szabó Nóra is meglátogatta.

A budapesti atlétikai vb nemcsak a főváros, hanem az egész ország történetének legnagyobb sporteseménye lesz. Éppen ezért a Hősök Tere roadshow létrejöttének az egyik legfontosabb célja az volt, hogy Magyarország minden tájára elvigyük a valaha volt legnagyobb hazai sporteseményének hírét és népszerűsítsük a mozgást és az atlétikát. Április első felében Pécsen és Szegeden is ott voltunk: a Tisza partjára kilátogatott az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapatának magyar válogatott játékosa, Bodó Richárd is.

„Az atlétika minden sportág alapja, a budapesti atlétikai vb pedig minden idők legnagyobb magyar sporteseménye lesz, a sportág csúcsteljesítményeinek ünnepe. Örömmel teszek eleget a meghívásnak, hogy ott legyek a vb-n augusztusban is” – mondta a kitűnő balátlövő, akit az egész szegedi csapattal együtt Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hívott meg az augusztusi történelmi sporteseményre.

Facebook
Twitter