Sportolásért kedvezményes jegyek a budapesti atlétikai vb-re

atletikai_stadion_legifoto_nappal_MTI_MatheZoltan

Szuperhősök, legendák, az atlétika legnagyobb sztárjai érkeznek Magyarországra az atlétikai vb-re. 2023 augusztusában 215 ország több mint 2000 versenyzője küzd majd a dicsőségért, köztük olyan magyar sztárok is, mint Kozák Luca és Halász Bence. Biztosak lehetünk abban, hogy világcsúcsokat látunk majd megdőlni, hiszen itt lesznek a sport világának legújabb üstökösei, például a svéd Armand Duplantis, vagy az amerikai Sydney McLaughlin és az is biztos, hogy életük csúcsteljesítményét nyújtják majd hazai közönség előtt a magyar atléták.

A szervezők célja, hogy a világbajnokság jegyei minden érdeklődő számára elérhetők legyenek. Ehhez egy eddig egyedülálló kezdeményezést is bevetnek, sportolással lehet kedvezményes jegyekhez jutni. Erről Rózsa Iván, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója beszélt a sportsmarketing.hu-nak.

Mi az az ösztönző dolog, amitől az emberek elkezdenek majd mozogni, túl azon, hogy sokat fognak a vb-ről hallani és olyan bajnokokat látnak már a előkommunikációban is, akik inspirálják őket?

Ezek egészen kézenfekvő dolgok, mégis, amennyire mi tudjuk, még soha a világon nem alkalmaztak ilyet. Teljes részletességgel csak december közepétől beszélhetek erről, de egy keveset azért elárulok: a jegyek árát hozzá szeretnénk kötni ahhoz, hogy valaki mozog, sportol. A szurkolók számára eleve elérhető árúak lesznek a jegyek, mert kifejezetten az volt a cél, hogy folyamatosan telt ház legyen legalább az esti eseményeken, de ezekből az elérhető jegyárakból további kedvezményekhez lehet jutni a mozgás által, lehetővé téve bárkinek, hogy a helyszínen szurkoljon. Konkrétumot még nem mondhatok, de az biztos, hogy a legolcsóbb jegy olcsóbb lesz, mint egy mozizás.

Mégis hogyan kell ezt elképzelni gyakorlatban? Valamilyen applikáción keresztül lesz megvalósítható ez a még kedvezményesebb jegybeváltás?

Többféle verzió lesz. Nem gondoljuk, hogy egy olyan applikációt kellene fejlesztenünk, amivel a vb után senki nem fog törődni és használni. Inkább megnéztük, hogy a piacon mi az, ami elérhető, mi az, ami kis átalakítással hasznosítható, és mi az, amit újként létre kell hozni. Lesz olyan mozgással kapcsolatos esemény, amin, ha az ország különböző pontjain az ember részt vesz, akkor már elérheti ezt a célt. Az nagyon fontos, hogy ez nemcsak Budapestre vonatkozik, hanem a teljes országra, minden megyére. Ennek a részletei hamarosan ismertek lesznek.

Forrás/fotó: sportsmarketing.hu/MTI-Máthé Zoltán

Facebook
Twitter