Láss csodát!

witness_the_wonder_rudugro_840x480

250 nappal a verseny kezdete előtt eldördült a startpisztoly és megkezdődött a jegyértékesítés Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra, amelyet augusztus 19-27. között rendeznek a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban. A szervezők egy, a világon egyedülálló akcióval is készülnek: aki sportol, féláron láthatja a csodát!

A jegyek elérhetőek online a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon, illetve megvásárolhatók az Eventim jegyirodáiban és partnereinél országszerte.

A világbajnokság 9 napos, a jegyek az 5 délelőtti és 9 esti programra külön-külön vásárolhatók meg. Három bérlettípust is összeállítottak a szervezők, amelyek közül az első a verseny első hétvégéjére, a második a záró hétvégére, a harmadik pedig a vb összes napjára érvényes.

Hat versenyt, a férfi és női maratont, illetve a 20 és 35 kilométeres gyaloglást Budapest belvárosában rendezik, ezek a versenyek mind ingyenesek. A maraton rajtja a Hősök terén lesz, a mezőny a terv szerint az Andrássy úton halad végig, átmegy a Lánchídon és az Alagúton, majd a Várkert Bazár érintésével tér vissza a hídra és halad tovább ismét az Andrássy úton a Hősök teréig. A futóknak négy kört kell majd teljesíteniük Budapest világörökség részét képező, történelmi belvárosában.

Láss Csodát! – bemutatták a világbajnokság szlogenjét is, amely egyszerre utal arra, hogy Magyarország történetében még sosem rendeztek ilyen nagy sporteseményt, arra, hogy milyen csodálatos az a teljesítmény, amelyet az atlétika szuperhősei mutatnak be folyamatosan feszegetve az emberi teljesítőképesség határait és végül arra, hogy mindezt élőben láthatjuk Budapesten.

„Az atlétikai világbajnokság előkészületeinek legfontosabb feladata a 2022-es évben a jegyértékesítés megkezdése volt, és külön öröm számomra, hogy ez még karácsony előtt megtörtént, így mindenkinek lehetősége van arra, hogy az ünnepek alatt jegyet vagy bérletet ajándékozzon szeretteinek a világbajnokságra. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, és biztos vagyok benne, hogy minden sportoló és minden néző, aki ellátogat hozzánk, jól fogja érezni magát a Nemzeti Atlétikai Központban és a gyönyörű fővárosunkban” – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke azt mondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy először rendezik meg Közép-Európában a szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Magyarország nagyon gazdag sporttörténelemmel rendelkezik, és már bizonyította, hogy kiváló házigazdája a nagy sporteseményeknek, köztük az atlétikai versenyeknek, Budapest pedig egy lenyűgöző város, amely tökéletes környezetet biztosít majd a világ legjobb atlétáinak.  A helyi szervezőbizottság reméli, hogy minden idők legjobb világbajnokságát rendezi meg, és én nagyra értékelem ambíciójukat. Mindig meg kell próbálnunk magasabbra tenni a lécet a legfontosabb eseményünkön, ahogyan azt a sportolóink is teszik.”

A világbajnokság minden estéjén rendeznek döntőket, és minden este szurkolhatunk majd magyar atlétának is, köszönhetően annak, hogy várhatóan rekord számú, akár 20-25 tagú is lehet a magyar válogatott. Köztük lesznek például a 2022-es müncheni Európa-bajnokság magyar érmesei: Halász Bence, aki idén törte át a 80 méteres álomhatárt és lett ezüstérmes kalapácsvetésben, Kozák Luca, aki országos rekordot döntve érte el élete legnagyobb sikerét 100 méteres gátfutásban és nyert szintén ezüstöt, valamint Madarász Viktória, aki országos csúccsal ért be harmadikként 35 kilométeres gyaloglásban.

Köszönhetően az atlétika változatos versenyszámainak és a lebonyolítás rendjének, minden napszakban és a nézőtér minden pontján láthatóak érdekességek és világsztárok. Így már a délelőtti programokra vonatkozó, egységesen 3000 forintos jegyárért is láthatjuk a vb-re érkező legjobb atlétákat versenyezni.

Diákoknak és nyugdíjasoknak a délelőtti kedvezményekkel már 2 300 forintért látogatható a vb és egy egész család is ott lehet a kedvenc atlétájuk, vagy versenyszámuk közelében összesen 9 000 forintért. Egy hétköznap esti döntőt, például a 100 méteres női síkfutás vagy a férfi magasugrás döntőjét bárki láthatja 6 900 forintért, egy családnak pedig kedvezménnyel összesen 20 700 forintba kerül. A hétvégi döntők is elérhetők már 8 900 forintért felnőttek számára, ugyanez egy diáknak, vagy nyugdíjasnak 6 700, egy családnak pedig 26 700 forint.

Jegyárak délelőtt: 3 000 forint minden nap, minden szektor.

Jegyárak hétköznap este: 6 900 – 18 900 forint között.

Jegyárak hétvégén este: 8 900 – 22 900 forint között

Bérletek: 

Nyitó hétvége bérlet (aug. 19-20., 2 nap): 21 400 – 46 600 forint

Záró hétvége bérlet (aug. 25-26-27., 3 nap): 29 400 – 67 200 forint

Szuperhősök bérlet (aug. 19-27., 9 nap): 69 700 – 164 100 forint

25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a családok, a 18 év alattiak és a 65 év felettiek, kerekesszékkel pedig előzetes regisztrációval ingyen látogatható a világbajnokság.

Az ár a felére csökken azoknak, akik hétköznapi hőssé válnak!

„Mi nem csak a pályán akarunk csodát látni, hanem a pályán kívül is. Nem csak szuperhősöket akarunk látni Budapesten, hanem hétköznapi hősöket szerte az országban. Azt szeretnénk, ha az atlétikai világbajnokság hatására megsokszorozódna a hétköznapi hősök száma. Nekik nem kell világcsúcsot dönteniük, nekik a saját határaikat kell túlszárnyalniuk. Ezért indítottuk el a szurkolói klubot azoknak a hétköznapi hősöknek, akik legyőzik a lustaságukat, felkelnek a fotelből, és sportolni, mozogni, például futni kezdenek. Kiválasztottunk csaknem 40 sporteseményt az ország minden megyéjéből és ehhez hozzávettünk még 8 egyéni kihívást, amelyeket, ha bárki teljesít, nem csak egészségesebb lesz, de féláron vehet jegyet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra” – mondta el Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Elindult a hetkoznapihos.hu internetes oldal, ahol megtalálható minden szükséges információ a Hétköznapi hős eseménysorozatról és ahol 2023. január 1-től lehet regisztrálni a kedvezményekért. Minden egyes teljesítés után 4 kedvezményes jegy vásárolható. A teljesítések száma korlátlan. A programban szerepelnek szabadidősport rendezvények, köztük ismert futóversenyek, a Balaton-átúszás, kerékpárversenyek és olyan egyéni kihívások is, amelyek bárhol teljesíthetők.

Minden információ a jegyekről és a programokról a vb hivatalos weboldalán: 

atletikaivilagbajnoksag.hu

A világbajnoksággal kapcsolatos információkért kövesse közösségi média csatornáinkat!

facebook.com/wabudapest23

instagram.com/wabudapest23

Forrás/kép: worldathletics.org

Facebook
Twitter